Tentang Kami

Kami adalah sebuah Masjid Kariah yang bernaung di bawah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS). Sejak penubuhannya, masjid kami telah menjadi pusat aktiviti rohani, sosial, dan pendidikan untuk komuniti kami. Selain dari fungsi masjid, kami juga mempunyai dewan kuliah, dewan makan, koperasi, klinik wakaf, sekolah rendah agama serta sebagai Pusat Pendaftaran Pengislaman Mualaf, Kelas Fardhu Ain Mualaf (KFAM), wakil Lembaga Zakat Selangor (LZS) dan sebagainya.

Kami bangga dengan kepelbagaian komuniti kami, dan pintu kami terbuka untuk semua orang tanpa mengira bangsa, etnik, atau status sosial. Kami percaya bahawa setiap orang berhak untuk mengakses sumber-sumber agama dan komuniti, dan kami berusaha untuk mencipta persekitaran yang inklusif dan mesra untuk semua.

Masjid kami menawarkan pelbagai perkhidmatan dan program untuk komuniti kami. Kami mempunyai solat lima waktu harian, solat jumaat berjemaah, dan perayaan agama lain seperti Hari Raya Aidilfitri dan Ramadan. Kami juga menawarkan pengajian Al-Quran untuk kanak-kanak dan dewasa, kelas pendidikan Islam, dan program penerokaan komuniti.

Selain perkhidmatan agama kami, kami juga menganjurkan pelbagai acara sosial dan budaya sepanjang tahun, seperti jamuan makan bersama komuniti. Kami percaya bahawa acara-acara ini membantu kami membangun hubungan dengan jiran bukan Islam kami dan memupuk rasa keterikatan dan persaudaraan dalam komuniti kami.

Di masjid kami, kami komited kepada nilai-nilai kasih sayang, rendah hati, dan perkhidmatan. Kami berusaha untuk memberi impak positif kepada komuniti kami dan menyumbang kepada kemajuan masyarakat. Kami percaya bahawa dengan melayani orang lain, kita dapat lebih memenuhi peranan kita sebagai wakil-wakil Islam.